Det handlar om Linda

Mig. Flickan. Kvinnan. Människan. Helt jävla ointressant, helt enkelt.

Mat och hälsosamma alternativ

januari 31st, 2015 by chokladelivet

Jag njuter av nuet. Att enda gången det är svårt att stå emot mat är när jag äter. Menar inte att jag försöker att inte äta, menar att jag försöker att inte småäta, hetsäta och känsloäta. Känner mig lugn och tillfreds mellan måltiderna och försöker att inte göra maten till höjdpunkten på dagen, även om det är riktigt gott varje gång och jag älskar att äta. Men måtta… livet ska inte behöva kretsa så mycket runt mat. Åtminstone inte så mycket som det gjorde för mig i höstas, det var bara jobbigt och tog mycket av min energi som jag hade kunnat lägga på annat. Vill kunna säga att jag har ett hälsosamt förhållande till mat. Börjar förstå att det för mig inte är någon skillnad på stora och normalstora portioner (jag tenderar att vilja äta mer än jag behöver) – jag blir hungrig lika snabbt hur mycket jag än äter.

Vill prova på att koka min egna sylt och göra en egen müsli. Ska försöka sluta köpa smaksatt yoghurt (det innehåller onödiga mängder socker, är dock inte ”farligt” då jag har klarat mig bra på att äta smaksatt yoghurt i ett år utan att det påverkat min vikt/hälsa negativt) och börja köpa naturell yoghurt och smaksätta den själv. Med te.x hemmagjord sylt, müsli och olika bär och frukter. Känns som ett naturligare, godare och hälsosammare alternativ – och det är så jag vill ha det !

Har hittat ett väldigt gott och nyttigt recept på pannkakor; 1 dl havrekli, 1 dl fullkorn dinkelmjöl, 4 dl mjölk, 2 ägg. Det blir ca 4 pannkakor.

Recept på sylt: http://www.youtube.com/watch?v=TJG_2KLSyvE

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.